Illóolajokkal az egèszsèges bőrèrt

Illóolajokkal az egèszsèges bőrèrt

Illóolajokkal az egèszsèges bőrèrt

Kicsit kèslekedve ugyan, de beköszöntött az ősz!

Kinek ne esne jól ilyenkor egy kellemes aromafürdőzès, plàne ha az èrtèkes tàplàló olajokkal van dúsítva!

 

Az illóolajoknak széles választéka elérhető!

A levendula és a teafaolaj önmagàban a többit mind bázisolajjal lehet együtt használni. A levendula erősen sebgyógyító hatású, a megszáradt sebre naponta 2-szer kenve a seb hegesedés nélkül gyógyulni fog. A levendula fejfájás esetén is hatékonyan bevethető, a halántékra , és a tarkóra téve 1-1 cseppet.

A teafaolaj a pattanásos bőr ápolására is alkalmas, csak a pattanásra kenve, nem az egész arcra, emellett gombás körömre is kiváló, továbbá frissítő lábpermet készíthető belőle a következő módon: 100 ml vízbe 10 csepp teafa-10 csepp borsmenta, és 10 csepp citromolajat oldunk fel.

 

Illóolajjal való bőrápolás

Milyen illóolajokat érdemes még otthon tartanod?

Ha zsályát borsmentával és citrommal párologtatsz, elpusztítja a vírusokat. Ha jókedvű szeretnél lenni, a citrom és édesnarancs a jó választás, de nyàron amint erősebb az UV sugàrzàs ne kenjünk szabad bőrfelületre, mert fènyèrzèkenyít!

 

Milyen célra használhatóak fel a bázisolajok?

Mint már szó esett róla, csak bázisolajban hígítva használhatóak fel az illóolajok.

A kókuszolajat elsősorban bőrtisztításra ajánlom, egy borsónyi olajat felolvasztasz a kezedbe, bekened vele az arcod, majd letörlöd meleg vizes nedves kendővel. A meleg miatt megnyílnak a pórusok, és be tud áramlani az olaj. Ha este bedörzsölöd a hajadba, és másnap megmosod, akkor hajmaszkként is kiváló.

Ránctalanít az édesmandula, ligetszépe, a szőlőmag-és sárgabarack magolaj. A jojobaolaj szintén, ami emellett lassítja a faggyútermelést is.

A ligetszépe olaj érdekessége, hogy nemcsak külsőleg, hanem belsőleg is alkalmazható, napi kétszer egy kávéskanál rendezi a hormonháztartást, azért is szokták a változókor olajának nevezni.

 

A gyakorlatban a következőkèpp alkalmazható:

100 ml bázisolajba max 30 csepp illóolajat rakhatsz, például én szeretem a narancsos geraniumot, de nyaranta kicserélem levendulára vagy ylang ylangra.

Testpermetet is lehet készíteni, ehhez 100 ml desztillált vízbe keverheted a kedvenc illóolajodat. Szintén 30 cseppet.

Arcolajhoz én maximum 2 fajtát mixelek össze, nagyjából 20 vagy 30 ml. 20 ml-be maximum 15 csepp illóolaj kerülhet, 30 ml-be maximum 20 csepp illóolaj.

 

A jó hír az, hogy a legtöbb termèkünket illóolajokkal dúsítottàk, mint a citrom, teafa, grapefruit, èdesnarancs, levendula ès gerànium!

Üzletünkben tudtok èrdeklődni, vàsàrolni!

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *