Szőrtelenítés a történelemben

Szőrtelenítés a történelemben

Szőrtelenítés a történelemben

A szép, selymes, puha tapintású bőr iránti igény már az ősidőben is megjelent. Már az ókori társadalmakban egymás után vált szokássá, a tisztaság jelképévé a teljes test szőrtelenítése.

Gondoljunk csak bele, ki ne hallott volna a szépséges Kleopátra titokzatos szépségápolási technikáiról. A szőrtelenítésre is volt egy receptje, mely égetett mész, arzén triszulfát, kevés víz és olívaolaj keveréke volt. Bár számunkra rémisztően hangzik, azonban kedvelt módszernek számított  a kígyóvérrel történő szőrtelenítés is.

Vagy ki ne látott volna ókori görög szobrot fanszőrzet nélkül. Görögországban rútnak bélyegezték a szőrzetet, eltávolítására érdes bőröket használtak, mellyel addig dörzsölték, míg a szőr el nem kopott.

A Római Birodalomban a gazdagok kiváltságaként jelent meg a szőrtelen test. A már serkenő szőrszálakat a fiatal lányok csipesszel távolították el.

A keleti kultúrában a cukorból, vízből, citromból készült paszta – a mai gyanta elődje – hódított teret.

A törököknél bűnnek számított, ha egy nő hagyta szeméremszőrzetét elburjánzani, ennek elkerülésére a fürdőkben külön helyiségeket is kialakítottak számukra.

Lassanként meghódította a lakott földrészeket. Természetes szokássá, a tisztaság, a szépség, a fiatalság jelképévé vált, egészen a reneszánsz korig, amikor is Medici Katalin francia királyné, vallási okokra hivatkozva betiltotta.

A 20. század természetes szépség „divatját” követően a bikini megjelenésével vált egyre nagyobb igényé és hódított teret magának a bikini vonal gyantázása.

Napjainkban, akárcsak az ókori társadalmakban természetes szokássá vált a szőrzet eltávolítása, melyhez szalonjainkban modern, kíméletes alapanyagokat, szakképzett személyzetet biztosítunk számodra, neked csak egy pár kattintás a weboldalunkon és elérhető a selymes, puha tapintású bőr.