Városibőr-jelenség

Városibőr-jelenség

Városibőr-jelenség

Így óvd magad ellene

 

Fontos, hogy bőrünk képes legyen megvédeni magát a városi élet által okozott mindennapos károsodástól, környezetszennyezéstől a fáradtságig.

 

A városi élet izgalmas, szeretjük, hogy minden könnyen elérhető. De a városi ember túlterhelt, kialvatlan, több fronton is helyt áll. Külső tényezők, mint a környezetszennyezés, UV-sugárzás, utazás, légkondicionáló, rövid távú vagy ismétlődő problémákat okoznak. Pl.: eltömődött pórusok, bőrpír, egyenetlen bőrtónus, kiszáradás vagy túlzott faggyútermelés. A hosszú utazások a tömegközlekedési eszközökön, az átbulizott éjszakák utáni alváshiány, mind hozzájárul a bőrproblémák kialakulásához.

Mit tehetünk a városi élet negatív mellékhatásainak leküzdéséért?

Az aktív életmód mellett a hatékony bőrápolás véd a káros hatások ellen.
A környezetszennyezés ellen védekezhetünk bőrtípusnak megfelelő Nappali krémmel, amely védőréteget von a bőröd és a szennyező anyagok közé.
Az UV-sugárzás ellen megoldás a széles spektrumú UV-védelem, amely az UVA- és UVB-sugárzás ellen is véd.
A hajszolt tempó eredménye a stresszes életmód, amely hatással van a faggyúmirigyeinkre, több olajat termel, bőrhibákhoz vezet. Mindenkinek meg kell találnia a módját a stressz levezetésére: barátokkal töltött idő, mozgás stb.
A városokban jellemző kemény vízben sok ásványi anyag található, s ettől irritált érzetűvé válik a bőr. Fontos a Napi rutin kialakítása az arctisztításban!

Minden este az arcbőrnek megfelelő tej, tonik használata fontos, végül egy éjszakai krémmel hidratálj. Reggelente tisztítás után egy napvédős krémet, a szemeid alá pedig feszesítő elixírt érdemes használni. Heti egyszer maszkkal táplálhatod bőrödet.
Pótold az antioxidánsokat, mert azok védik a szervezeted! Fontos az A és C-vitamin pótlása.

 

5 tipp, hogy a városban is szép legyen a bőröd:

-igyál tiszta vizet

-fogyassz sok gyümölcsöt, zöldséget

-mozogj minden nap

-naponta ápold bőrödet

-hetente egyszer végezz mélytisztítást a bőrödön