Stay connected:
Őszi bőrápolás

Őszi bőrápolás

Az ősz beköszöntével a bőrünk más ápolást igényel. Óvnunk kell a hűvös időjárás hatásaitól és több tápanyagra van szüksége. Elengedhetetlen a hidratálás, hiszen a hideg szél és a benti fűtött, száraz levegő igénybe veszi a bőrünket. adunk egy kis segítséget, hogy az évszaknak megfelelő ápolást biztosítsd a bőrödnek!

Bőrtípusodnak megfelelő, zsírosabb készítményeket válassz, ami sokkal több vitamint és vízmegkötő faktorokat tartalmaz.

Habár a napsugárzás nem olyan intenzív, mint nyáron, a fényvédők használata továbbra is fontos. Juttassunk vitaminokat a bőrbe! Az ősz a legmegfelelőbb évszak a különböző hámlasztó és bőrmegújító kezelések elvégzésére is. Használjunk C vitaminban gazdag peeliinget, és szabaduljunk meg az elhalt bőrsejtektől. Figyelj arra, hogy arcodra és testedre ne ugyanazt a hámlasztót alkalmazd! Az arcod gyengédebb radírt igényel.

Kerüld el a forró vízzel történő zuhanyzást, mert ez szárítja a bőrt. Fürdés után közvetlen használj testvajat. A testvajak a bőr melegétől olvadnak, az enyhén nedves bőrben gyorsan felszívódnak, így a felületi nedvességet is magába zárja. A kiszáradt lábszár, lábfej, könyök, hidegtől kifújt kéz puha és ápolt lesz.

Párásítsuk a levegőt, mert a száraz levegő nedvességet von el a bőrtől. Használhatunk illóolajokat, ami a lelkünkre is nyugtatólag hat.

A maximális eredményért nem elég kívülről ápolnod bőrödet, belülről is pótolnod kell a szükséges folyadékokat. Fogyassz sok gyümölcsöt és zöldséget így fontos ásványi anyagokat viszel be a szervezetedbe.

A sötét színű bogyós gyümölcsök, feltöltik a c- vitamin raktárokat, az A – vitamin tartalmú zöldségeknek (brokkoli, sárgarépa) rendkívül jó öregedésgátló hatása van. A gabonák segítik megőrizni a bőr nedvességtartalmát és rugalmasságát.

Védjük a testünket meleg ruhadarabokkal. Hordjunk sálat, kesztyűt, sapkát. Az ajkakat és a kézfejünket védjük hidratáló készítményekkel.

Ősszel is törekedjünk elegendő pihenésre. Az éjszaka folyamán felfrissül a bőr, kisimul, ami a rendszertelen alvás miatt nem tud végbe menni. A bőr, a kora esti órákban, tehát olyan 8 óra körül képes a legtöbb hatóanyagot felszívni. Az éjszaka közepén, hajnali 3 óráig zajlik a legmagasabb fokozaton a kollagén és az elasztin termelés, ezért ajánlott átlagban azonos órákban nyugovóra térni. A megfelelő alvás mellett érdemes hatékony és gyorsan felszívódó éjszakai arckrémet is választanunk.

Figyeljünk tehát a bőrünk egészségére és szépségére, tápláljuk kívül-belül megfelelően!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *